Costa Ricaan stunt op 2012 IAAF Wereld indoor atletiek 400m.

Nery Brenes champ 1

Nery Brenes wint de wereldtitel op de 400m indoor voor mannen in Istanbul op zaterdag in een winnende tijd van 45,11 seconden.Brenes, 26, won het goud,dit was niet alleen een grote persoonlijke prestatie maar het is voor de eerste keer ooit dat een Costa Ricaanse sporter op de eerste plaats eindigde op de lijst van winnaars bij de World Cup of Athletics.

Brenes verbeterd met meer dan een seconde zijn persoonlijk record dat stond op 46:45. De pers in Istanbul hadden hem als de favoriet getipt net als in de halve finale op vrijdag die hij won.Ondanks het feit dat Nery gisteren in Istanbul won kon het niet officieel beschouwd worden als een record voor Costa Rica, Midden-Amerika of Latijns America.Voor Charles Abbott, coach en ex atleet die Brenes traint geld hij nu als een van de favorieten om een olympische medaille te winnen in Londen.

Demetrius Pinder (45.34 sec) en Chris Brown (45.90) van de Bahama’s maakten het podium vol terwijl Grenada wereld outdoor kampioen Kirani James op de zesde en laatste plek eindigde. Brenes brak het baan record op de Ataköy Atletiek baan in Istanbul, Turkije.

Geplaatst op 11 maart 2012, in Algemeen, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, sport. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: