Brand verwoest meer dan 150 hectare natuur rond de vulkaan de Chirrippo.

De brand die op maandag is begonnen in het Chirripo National Park is verder uitgebreid en beslaat nu een oppervlakte van 150 hectare en meer, het vernietigd een gebied waar er bossen zijn met bomen van meer dan 12 meter hoog.

Door de harde wind is de brand verder aangewakkerd en men is begonnen met het blussen met helikopters.

Volgens de autoriteiten, brand-en veiligheidsdiensten is de brand te wijten aan onvoorzichtige jagers of mensen die er marihuana planten.De officier verklaarde dat, waar de brand begon een gebied is waar geen toeristen komen.Het gebied dat door de vlammen word verwoest is ongeveer gelijk aan 27 jaar geleden welke toen ook door een soort gelijke brand werd verwoest.Op donderdag werd code 3 afgegeven en werden er inwoners van de gemeenschap van San Rafael Perez Zeledon verzocht om eeen andere plek te verblijven.Er zijn waarscheinlijk vele dieren verbrand en op de vlucht geslagen en het zal een lange tijd duren voordat alles weer herstel zal zijn.

Geplaatst op 3 maart 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, Planten, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: