Caño Negro – Costa Rica

Dit bijn 10.000 hectare groot Nationaal park in het noorden van Costa Rica bij de grens met Nicaragua is een van de belangrijkste van Costa Rica en vooral geliefd bij vogelaars.In het park leven rond de 350 verschillende soorten vogels en dit is ook de beste plaats om grote aantallen watervogels te zien. Vooral witte ibissen,koereigers,kaalkopooievaars,bigua-aalscholvers,rose lepelaars en zwartbuikfluiteenden komen in dit gebied nog veel voor. 

Het dunbevolkte gebied herbergt ook vele andere zeldzame diersoorten zoals de tapirs,poema’s en jaguars verder maak je ook kans om luiaards,kaaimannen,reuzenmiereneters,rievierschildpadden,apen,otters en leguanen te zien.In het gebied zijn ook voet en ruiterpaden maar het beste is het gebied te bezichtigen vanuit de boot welke ook nog eens de gemakkelijkste manier is van voortbewegen in dit tropische waterrijke gebied.Door het gebied stroomt de rivier de Frio welke in het regenseizoen een meer vormt van rond de 800 hectare wat een geweldig aantal vogelsoorten aantrekt. 

Er zijn bootjes te huur bij het rangerstation in Cano Negro met bootsman en men kan er eventueel ook overnachten (vooraf bespreken dan bezorgen de rangers ook een maaltijd).Het gebied is geopend van 8.00 tot 16.00 voor bezoekers.

Het gebied word tegenwoordig ook vaak bezocht door vissers die op een van de 25 aanwezige soorten vissen.Het grote probleem is er zijn ook stropers die de visstand zo danig hebben verstoort dat er bepaalde vissoorten weinig meer in aantal aanwezig zijn.Vooral de prehistorische Alligater gar zoals de Amerikanen hem noemen is veel op gevist en deze word nu minder gezien in het gebied.  Er is een gesloten seizoen wat betreft het vissen maar het gebied is zo groot dat velen er zich nog schuldig aanmaken om in deze tijd te gaan vissen.

Cano Negro is een bezoek waard en mag eigenlijk niet worden gemist op een van uw vakantie’s door Costa Rica.Het noorden heeft vele verborgen plaatsen en hier komen niet veel toeristen,kom kijken en geniet van al het moois wat er rondom dit gebied te zien is.

Geplaatst op 21 februari 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, kikkers, krokodillen, Natuur, Parken Costa Rica, Planten, reizen, vakantie, vogels. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: