Aardbevingen Costa Rica

De afgelopen weken zijn er meer aardbeving activiteiten gemeld rond Cartago in het midden van het land.Er zijn rond Tobosi bij Cartago sinds 25 december vele kleine bevingen geregistreed van rond de 2.5 tot 3.5 graden volgens de OVSICORI. Er zijn in 2011 zo rond de 3900 beveingen geweest in Costa Rica wat een normaal beeld is gedurende een jaar,vele hiervan worden nauwelijks of niet gevoeld.

Nu gaat er de laatste tijd een bericht rond van het Quake Red Alert (dat operationeel is sinds januari 2010 als een nieuw instrument om aardbevingen te voorspellen, het onderzoeksteam wordt geleid door geoloog, Aroldo Maciel, die na meer dan 24 maanden van studie en onderzoek een krachtig systeem heeft ontwikkeld dat tremoren en aardbevingen voorspeld over de hele wereld, dankzij een programma van triangulatie algoritmes) dat er binnen een korte tijd een zware aardbeving zou plaats vinden in Costa Rica.De pagina’s van deze geologen zijn http://www.quakeredalert.com en twitter @ quakeredalert.

Echter, Juan Segura, directeur van het Vulcanologie en Seismologisch Observatorium van Costa Rica (OVSICORI), legde uit dat een prognose met deze parameters is slechts speculatie.

‘Vertel me waar zal het epicentrum zijn, de diepte, omvang, en vooral, de exacte tijd  ook de wetenschappelijke verantwoording . Dat kan niet “, zei Segura.

Echter, de OVSICORI bereid is om acties uit te voeren in ons land om meer te controleren.

De Vereniging van Geologen van Costa Rica die de waarschuwing hebben gehoord en merkte op: Red Alert Quake site staat ook bekend als de “Braziliaanse methode” welke spelen met de statistieken en de seismische activiteit in bepaalde regio’s, zoals Latijns-Amerika, die zelf is zeer hoog en frequent is, men heeft het af en toe goed en vaak ook niet, maar we kunnen geen rekening met deze sites houden als echte wetenschappelijke “zeiden ze.

Hoe dan ook,we moeten altijd onze hoede zijn en het is belangrijk om in uw huis en werkplek een nooduitrusting is, dat ingeblikt voedsel, gebotteld water, energie bars en eerste hulp bevat.

Laten we eens kijken of het web het deze keer bij het rechte eind heeft,het is een kwestie van afwachten.

Geplaatst op 6 januari 2012, in Aardbeving, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: