2012 in Costa Rica

Het nieuwe jaar werd ingeleid met veel vuurwerk net als in de meeste landen.Het eind van het jaar werd door vele Costaricanen benut door een vakantie aan de zee en velen hebben nog een duik genomen op de laatste dag van het jaar.

2012 zal ook voor Costa Rica een jaar van crisis zijn,de prijzen zullen stijgen van electriciteit,water ,bustarieven,tolwegen en vele dingen zullen duurder worden zoals in vele landen.Ook hier zal met het voelen dat de crisis nog niet over is.Met ingang van vandaag zullen de kosten van de tol op de nieuwe snelweg naar de kust worden verhoogd. Het land is in een  moeilijke fiscale situatie en iedereen zal dat dit jaar voelen.Er zal een rem op de overheid uitgaven worden gezet om het tekort niet te laten groeien.

Er zullen nieuwe maatregelen worden aangekondigd om het tekort terug te dringen.

Het afgelopen jaar 2011 was niet gemakkelijk voor velen in Costa Rica.Veel regen heeft het afgelopen jaar het land geteisterd met gevolg dat er vele wegen zijn beschadigd en er verschillende gezinnen geen onderkomen meer hadden door de land verschuivingen die hun huizen gedeeltelijk of zelfs totaal verwoeste. Vele wegen zijn weer hersteld maar er is nog veel te repareren in het land.

Al met al Costa Rica zal ook de broeksriem moeten aantrekken en zich moeten richten op de toekomst van het land.Er zal voor de vele toeristen die hier komen niet veel verschil zijn echter zullen ook hier en daar de prijzen wel iets stijgen,maar waar is dat niet.Costa Rica is een geweldig land om te bezoeken met zijn vele verschillende klimaten,prachtige dierenwereld,stranden en vulkanen.

Voor een ieder die Costa Rica komen bezoeken geniet en bewonder een van de mooiste landen van de wereld en wie weet treffen we elkaar.

Geplaatst op 1 januari 2012, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: