Cacatua Lodge bij Uvita in het zuiden van Costa Rica een klein paradijsje.

  De Cacatua Lodge is een klein romantisch Hotel / Bed & Breakfast gelegen op één van de allermooiste plekjes in “Canton de Osa” in het zuiden van Costa Rica met de Nederlandse eigenaren Peter en Marja.Over ons

Het is vernoemd naar hun favoriete huisdier afkomstig van de Molukken de Kaketoe Kareltje die het in de zonnige tropen veel meer naar haar zin heeft dan in het koele Nederland.La Cacatúa Lodge

Het geheel is hun eigen ontwerp en alle bungalows zijn door hun zelf ontworpen,er zijn in het totaal 4 ruime kamers en 2 studio’s.Elke kamer en elke studio heeft een privéterras met een schitterend uitzicht op de jungle.Alles is door het gebruik van warme kleuren en handgemaakte houten meubels Zuid-Amerikaans getint.

Iedere kamer heeft hoge plafonds en een ventilator een queensize of twee éénpersoonsbedden met speciale therapeutische matrassen zodat je al heerlijk slapend nieuwe energie opdoet voor de volgende dag.

 

De twee studio’s hebben hun eigen keuken waar u zelf kunt koken als u dat wilt. Maar waar om zou u Marja en Peter zijn uitstekende koks en bereiden graag een heerlijke maaltijd voor u,en als u dan ook nog van Indonees eten houd zit u helemaal goed.De grote tropische tuin is met zorg samengesteld en bestaat uit een mix van tropische fruitbomen, planten, bloemen en struiken en lokt daardoor tientallen vogels en vlinders maar ook andere dieren zoals onder andere luiaards, apen, miereneters, gordeldieren en leguanen.U kunt heerlijk op u terras genieten van de kolibri’s, vlinders en voorbij vliegende toekans een echt paradijsje.Daarnaast heeft de Cacatua Lodge nog een zwembad met Jacuzzi waar u heerlijk kunt relaxen in of buiten het water.

Ook heeft men een leuk klein restaurantje waar men heerlijk kan ontbijten en dineren of gewoon gezellig een drankje of koffie komen drinken en een praatje maken.

Hier kunt u bijkomen van alle dingen die u rond Uvita vind en dat zijn er veel.

“La Cacatúa Lodge” vind je tegenover de weg welke nieuw geasfalteerd is naar het nationale park Marino Ballena en slechts een paar minuten verwijderd van de gezellige dorpjes Uvita en Bahia Ballena (Walvisbaai). Marino Ballena is Costa Rica´s eerste nationale maritieme park en speelt een belangrijke rol in de bescherming van de paar- en baarplekken van verschillende walvissoorten en van de broedplekken van de “Olive Ridley” en “Hawksbill” zeeschildpadden”. Tevens bevindt zich hier één van de grootste koraalriffen in de Stille Oceaan de “Wale’s tail” een zandformatie in de vorm van een walvisstaart die te voorschijn komt bij laag water. In dit fraaie natuurpark met zijn prachtige stranden kan je prachtige wandelingen maken om walvissen, dolfijnen en schildpadden te spotten.In de omgeving valt veel te beleven voor zowel de actieve als de relaxte vakantieganger, zoals birdwatching, hiken, paardrijden, duiken, snorkelen, ultra light vliegen, canopy, rafting, wandelen, enz. enz. Lekker relaxen in één van de hangmatten of in de jacuzzi onder de open lucht kan natuurlijk ook.In Uvita zijn een aantal goede restaurants, een paar barretjes, internetcafes, diverse banken en twee redelijk grote supermarkten te vinden. In Bahia Ballena vind je de souvenirshops en ook enkele restaurants en barretjes.

 

Voor ons was het een geweldige ervaring om te mogen verblijven op een van de mooiste plaatsen in Costa Rica en in een van de mooiste B&B van Costa Rica.Het is een klein paradijsje midden in de geweldige natuur die Costa Rica te bieden heeft.Voor meer informatie of reservering klik op deze link www.cacatualodge.com

 

Geplaatst op 19 december 2011, in Algemeen, backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, dolfijnen, Informatie, landen, Natuur, Parken Costa Rica, reizen, Tropische planten, vakantie, walvissen. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Elly van der Zalm

    Heb de site opgeslagen voor onze volgende reis, dus wie weet.

    Elly

    • Hallo Elly
      Hoop dat je veel aan deze site hebt en op kan vinden.
      Als je zelf nog wat weet over Costa Rica wat interesant is laat het weten kan ik het op mijn site plaatsen.

      Groetjes Chris

Plaats een reactie