Dengue uitbraak infecteert meer dan 4.000 personen in de provincie Limón

The yellowfever mosquito Aedes aegypti'. Note ...

Ambtenaren van de gezondheidsdienst werken aan de verspreiding van de muggen overgedragen ziekte onder controle te krijgen nu vele ziekenhuizen in het Caribisch gebied worden overspoeld met patiënten.Tot nu toe zijn er geen doden gemeld.

De dengue-dragende Aedes aegypti mug, is herkenbaar aan zijn karakteristieke witte strepen.Met dank aan de minister van Volksgezondheid

Marín, de nationale coördinator van de controle op het Ministerie van Volksgezondheid, beheert de vergassingen in het hele Caribisch gebied . Aedes aegypti ( de mug ) draagt ​​de ziekte dengue genoemd over . Een recente uitbraak in Limón heeft geresulteerd in meer dan 4.000 mensen die de ziekte hebben op gelopen.

“We werken iedere dag aan de direct controle”, zei Marín. “Het is juist dat er een uitbraak is in de hele provincie Limón van Guápiles naar Talamanca.”

Limón Tony facio Hospital en kleinere klinieken zijn vol met dengue patiënten, hebben ziekenhuismedewerkers gezegd.

Aangezien er geen vaccin of geneesmiddel is ontdekt voor dengue, behandeld men de ziekte als ernstige griep-achtige symptomen totdat het virus verdwijnt. Een tweede dengue-infectie kan leiden tot een dodelijker ziekte genaamd dengue hemorragische koorts. (In Panama zijn acht mensen  gestorven aan hemorragische koorts dit jaar uit 1.238 gemelde gevallen, volgens cijfers van de overheid.)

In de week van 10 september, heeft de Costa Ricaanse Ministerie van Volksgezondheid 6.650 gevallen van dengue gemeld in het land, met 4111 aan de Atlantische kust. In 2010 telde de Atlantische kust slechts 1.715 gevallen.

Dengue uitbraken treden meestal op tussen juli en oktober, overeenkomend met het regenseizoen. Hoewel het in het Caribisch gebied droger is dan normaal, de vochtigheid maakt het gemakkelijker voor Aedes aegypti zich te vermeerderen.

Er bestaan vier serotypes (stammen) van dengue . Drie van deze stammen zijn gevonden in Limón dit jaar.

“Als er drie serotypes circuleren op hetzelfde moment, is het iets dat is heel moeilijk te controleren is”, zei Marín.

De meest getroffen gebieden zijn Limón Centro, Limoncito en Pueblo Nuevo in de Limón kanton, Hone Creek, Puerto Viejo en Cahuita in Talamanca, San Rafael en San Martín in Siquirres, Toro Amarillo en Guápiles Centro in Guápiles, en een aantal steden in de Guacimo kanton, volgens statistieken van het ministerie van Volksgezondheid.

Dengue gevallen in het land zijn in zijn  algeheel gedaald.

Ter bestrijding van de muggen, Ministerie van Volksgezondheid ambtenaren bezochten meer dan 20.000 huizen in de provincie Limón in augustus te controleren en, indien nodig, te sprayen voor de dengue muggen. Marín benadrukte de spray is “100 procent effectief” en veilig voor het milieu.

De sleutel tot het voorkomen van dengue is het uitroeien van de plaatsen waar de muggen hun eieren leggen zoals in de meeste gevallen in stilstaand water.Ministerie van Volksgezondheid zeggen dat muggen overal kunnen broeden waar stilstaand water is gevonden, waaronder drinkbakken voor dieren, bloempotten, zwarte kunststoffen (zoals vuilniszakken,autobanden)  en goten.

Het ministerie geeft ook statistieken voor het aantal reserve banden die verzameld zijn in de regio – meer dan 400 – het stilstaand water in de banden dient als een van de meest populaire broedplaatsen voor muggen.

Voor meer informatie over Dengue lees het op deze pagina https://cjschoo.wordpress.com/2011/08/28/voorkom-dengue-als-u-reist/

Knokkelkoorts

Geplaatst op 24 september 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: