Sarapiqui opent 129 hectare beschermd gebied

Costa Rica heeft 129 hectare beschermd gebied meer welke nu deel uitmaken van de nieuwe National Wildlife Refuge Tapiria.

Welke zich bevindt in Puerto Viejo, Sarapiqui, Heredia, en zal toetreden tot het beschermde gebied welke de nationale parken Poas Volcano, Irazu Vulkaan en Braulio Carrillo omvatten.

Het integreert ook in de biologische corridor die bekend staat als San Juan – La Selva, die zich van de grens met Nicaragua zich uitstrekt tot Sarapiqui en dient als een route voor honderden trekvogels, zoals de ara ( Ara ambiguus ) die met uitsterven wordt bedreigd. Dit is het eerste beschermde wildgebied gecreëerd onder de regering van president Laura Chinchilla.Ver Photo

De gemeenschap Jalapa Lake Agroecoturística Association is verantwoordelijk voor het toerisme en heeft een gebruiksvergunning gekregen van het ministerie van Milieu (Minaet).

“Ze hebben een eigen website welke is te bezoeken Jalapa Lake Agroecoturística Association en maken deel uit van een comite van toezicht van de natuurlijke hulpbronnen en voor ondersteuning van controle en bewaking”, aldus Guevara.

De nieuwe Wildlife Refuge wil bijdragen aan het behoud van planten-en diersoorten die kenmerkend zijn voor tropisch regenwoud.

Deze omvatten de rode kikker ( Oophaga pumilio ) en de groene kikker ( Dendrobates auratus ), dit zijn soorten die zijn getroffen door de verandering van het landgebruik.

Eira barbara (Prague Zoo)

Image via Wikipedia

Daarnaast is dit initiatief is het beschermen van minstens 142 soorten bomen en 22 soorten zoogdieren zoals brulaap ( Alouette palliata ), armadillo ( Dasypus novemcinctus ), de opossum ( buideldieren Didelphys ) tolomuco ( Eira barbara ) en caucel ( wiedii leopardus ).

Geplaatst op 21 september 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, kikkers, landen, Natuur, nieuws, Parken Costa Rica, reizen, Tropische planten, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: