Valse biljetten van 2000 collones in omloop.

Zoals verwacht zijn er al valse biljetten van 2000 collones in omloop.De Centrale Bank heeft gemeld van het bestaan van vervalsingen van ¢ 2000 (de lichtblauwe). Men zegt dat er ongeveer 10 klachten waren maar er zullen waarscheinlijk meer komen.De bank zei dat de vervalsingen van slechte kwaliteit zijn en een gebrek aan de veiligheids voorzieningen hebben die de nieuwe biljetten bezitten die sinds 20 juni  dit jaar circuleren. Voor klachten zijn telefoon nummers ingeschakeld namelijk 22433582 en 22433526.

De nieuwe biljetten komen met een aantal veiligheidsvoorzieningen die naar het oordeel van de Centrale Bank, onmogelijk zijn te dupliceren. Een daarvan is de veiligheidsdraad die zich aan de linkerkant van het biljet bevind.Door het draaien van het papier verandert van de kleur van de draad.

¢ 2.000 Deze biljetten behoort tot de nieuwe familie die dit jaar zullen worden geintrodiceerd en is samengesteld uit zes biljet soorten namelijk: ¢ 1000, ¢ 2000, ¢ 5000, ¢ 10.000, 20.000 en ¢ ¢ 50.000. Ze heten “familie”, want ze hebben allemaal een item in dezelfde positie.

Belangrijk is dat vanaf 20 juni tot en met 31 augustus de nieuwe biljetten en oude tegelijkertijd gebruikt kunnen worden om te betalen voor diensten en goederen.

Echter, op 1 september zal het oude papier geld zijn waarde als betaling  verliezen, dus die dan nog in het bezit zullen zijn van oude biljetten van 1000 en 2000 collones zullen dan naar elke openbare of particuliere bankfiliaal kunnen gaan om ze om te wisselen voor nieuwe.

Deze maatregel geld voor twee maanden. Als er aan het einde van die periode nog steeds biljetten worden bewaard, kan men deze alleen nog omwisselen bij het hoofdkantoor van de Centrale Bank in het centrum van San Jose.

De briefjes van 1000 collones is rood, glanzend, glad en voor de goede lezer staat er een fout op. Een stempel op het biljet luidt “Staat van Costa Rica,” hoewel de officiële naam van het land is “De Republiek Costa Rica.” Heeft de centrale bank fouten gemaakt met het nieuwe biljet.

1 Mil

Tijdens zijn eerste maanden van de in omloop zijnde nieuwe  1.000 collones, in de volksmond bekend als een “rojo” om zijn rode kleur, ligt deze onder vuur voor het beeld van een klein schild afgedrukt in het midden, dat leest ” Estado de Costa Rica “, of “Staat van Costa Rica.” terwijl het land officieel bekend is als ” Republic de Costa Rica.Vele Costa Ricanen hebben vraagtekens bij het blauw met gele rand schild dat in het midden van het biljet staat.Het werd onderwerp van een publieke discussie als een sport-radio station tijdens een middag-uitzending er op aandrong  bij de BCCR om de biljetten te laten vervangen. 

Geplaatst op 28 juli 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: