La Fortuna: Meer dan alleen vulkaan kijken

Arenal vulkaan de beroemde attractie in noord-centraal Costa Rica, maar de omgeving biedt tal van andere attracties, waaronder een eco dierentuin, canyoning en een wandeling naar een kratermeer.
La Fortuna

La Fortuna, de toegangspoort tot de beroemde actieve Arenal vulkaan noord-centrale van Costa Rica, biedt bezoekers een unieke kans om het hart van de Costa Rica te verkennen.

De stad is gecentreerd rond een sterke toeristische sector en toch blijft de sfeer van een typisch Costa Ricaanse stad. Het La Fortuna gebied heeft meer dan 100 hotels, variërend van de grote, all-inclusive resorts tot kleine, gepersonaliseerde bed-and-breakfasts. Hete water bronnen, indrukwekkende watervallen, slapende en actieve vulkanen, enorme ondergrondse grotten, Lake Arenal en eindeloze hectare tropisch bos al wachten op bezoekers. Hoog boven dit alles is de immense Arenal vulkaan met zijn perfecte conische vorm, een majestueus zicht op heldere dagen.

Het gebied biedt veel te doen naast vulkaan-kijken.

Arenal Eco Zoo.  Een 20 minuten durende boottocht over het donkere blauwe water van het meer van Arenal brengt toeristen naar de El Castillo gemeenschap, een hechte groep van restaurants, lodges en toeristische attracties en de thuisbasis van de Arenal Eco Zoo, waar bezoekers kunnen worden verwelkomd door de aanblik van een enorme python opgerold op een grote tafel.

Victor Quesada, directeur van de dierentuin, introduceert de bezoekers aan een breed scala aan giftige slangen, prachtige lime-groene kikkers en elegante spinnen. De faciliteit is de thuisbasis van meer dan 70 soorten slangen, variërend van massale en rustig tot kleine en giftige soorten. Schildpadden, alligators en krokodillen zijn ook te zien, net als meer dan 30 soorten kikkers, velen van hen giftig, en boeiende  spinnen en insecten. De dierentuin organiseert ook natuur tochten en excursies in de omliggende jungle.

Open van 8 uur tot 7 uur Voor meer informatie, bezoek www.arenalecozoo.com .

Canyoning Adventure.  Een canyoning avontuur met Desafio Adventure Company is een werkelijk opmerkelijke ervaring. Stel je voor het maken van trip naar beneden via een smalle rivierbedding door dichte, en in mist gehuld bos. Een gestage stroom van het water loopt onder je voeten als je je weg naar beneden baant van een enorme klif – onder de deskundige begeleiding van een gids natuurlijk.

Avonturiers moeten verwachten dat men grondig nat word tijdens de excursie. De vriendelijke gidsen spreken allemaal Engels en door hun ervaring geven ze de  deelnemers een speciale gevoel waar men nog weken over spreekt met hun vrienden. De tour eindigt met het abseilen van een 67-meter hoge waterval naar de rivierbedding er onder. Een stevige lunch volgt op de Desafio canyoning lodge.

De tochten starten om 07u30, 10 uur en 1 uur en kosten $ 90 per persoon inclusief transport, uitrusting, gids en lunch. Voor meer informatie, bezoek www.desafiocostarica.com .

La Fortuna

Een toerist houdt Eliza, een python in Arenal Eco Zoo in de gemeenschap van El Castillo.

Wandeling naar Cerro Chato Lake.  Drijvend in de smaragdgroene wateren van de Cerro Chato kratermeer, is het niet moeilijk  de zorgen van het dagelijks leven te vergeten. Golven van mist rollen komen en gaan, een korte verduistering en vervolgens het onthullen van een 360-graden panorama van het prachtige, weelderige regenwoud. Gelegen vlak bij de zuidoostelijke flank van de Arenal vulkaan, de veel oudere Chato vulkaan is de perfecte bestemming voor een dag wandelen, en is een van de vele rondleidingen aangeboden door het Rode Lava Tourist Service Center in La Fortuna.

De wandeling is niet voor bangeriken. Manfred León García, een natuurgids voor Red Lava, leidt de weg door het prachtige landschap, wijzend op een overvloed aan insecten, vogels en planten die uniek zijn voor Costa Rica. Af en toe buigt hij zich over om glimmende stenen op te rapen, overblijfselen van vulkanische uitbarstingen die duizenden jaren geleden heeft plaatsgevonden.

“Nu word de wandeling moeilijker”, zegt hij in vloeiend Engels.

Het pad wordt geleidelijk smaller en steiler als wandelaars hun weg verder volgen. García controleert voortdurend de groep om ervoor te zorgen dat iedereen blijft bij elkaar. Hij zegt dat het bos vol zit met wilde dieren: brulapen, miereneters, wilde varkens en kleinere dieren zoals kogel mieren, kikkers en insecten.

De afdaling naar het meer is het meest gevaarlijke deel van de reis, maar ook de moeite waard. Met veel geduld, García leidt zijn wandelaars die voor een duik in het groene water veilig naar beneden en begeleid ze veilig weer terug .

Deze wandeling is eigenlijk een kortere versie van een reis die de gasten meeneemt naar de Arenal Observatory Lodge. Het observatorium werd opgericht door de Smithsonian Institution om de activiteit van de Arenal vulkaan te controleren. Op een actieve dag, kunnen de gasten een glimp krijgen van de hete vulkanische rotsen rollen langs de kant van de berg. De volledige tour eindigt met een bezoek aan de natuurlijk verwarmde water van de rivier de Tabacón.

De prijs van de volledige reis is $ 80 per persoon. Voor meer informatie, www.redlava touristservicecenter.com .

Hoe er te komen;

Vanuit San Jose, neemt u de Inter-American Highway west naar San Ramón. Verlaat de snelweg bij San Ramón en rijdt rechtdoor tot u niet verder kunt, waar u linksaf slaat. Na 100m het volgende stoplicht (San Ramón ziekenhuis), slaat u rechtsaf. Doorgaan op deze weg de stad uit en door de schilderachtige heuvels bij het stadje Bajo Rodríguez. Neem de weg naar rechts en ga naar de stad Santa Clara, waar u linksaf slaat bij de kruising van het voetbalveld. Ga verder naar El Tanque en dan La Fortuna. De rit is ongeveer drie uur.

Binnenlandse luchtvaartmaatschappijen Nature Air ( www.natureair.com ) en de Sansa (www.flysansa.com ) beide vliegen naar de La Fortuna luchthaven van El Tanque. Vlucht van San Jose is 20 minuten.

Het La Fortuna / Arenal vulkaan gebied heeft een uitgebreid scala van B&B,Hotels en Hostels.

Geplaatst op 27 juli 2011, in backpacken, Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, kikkers, landen, Natuur, reizen, slangen, vakantie, vulkanen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie