Opening voetbalschool Costa Rica door HAN

HAN | Hogeschool van Arnhem en NijmegenHet Instituut Sport & Bewegingstudies houdt zich naast onderwijs en onderzoek ook bezig met dienstverlening en projecten. De projecten hebben vooral tot doel om kennis te verwerven en deze te vertalen naar het onderwijs. Aan de andere kant kunnen vragen die voortkomen uit het onderwijs via projecten verder worden uitgewerkt om uiteindelijk te komen tot kennisontwikkeling en -distributie in de richting van wederom onderwijs en werkveld.  Lees het verslag van deze dag hieronder en kijk voor meer informatie over HAN op deze site http://blog.han.nl/isbs/

Opening voetbalschool Costa Rica

7 april 2011 door Patrick Spierts

Na een aantal weken van voorbereiding was het zondag 27-03-2011 eindelijk dan zover! De grote opening van Escuela de Fútbol Holanda-Purral. De weken ervoor waren erg drukke weken. Er moesten veel plannen worden geschreven, er werd veel vergaderd en er moest veel geregeld worden. Want ja..het blijft Costa Rica en op het laatste moment afzeggen hoort daar ook bij!

Gelukkig is alles goed gekomen en kunnen we hier in Costa Rica  terug kijken op een geslaagde dag. Er waren zo’n 250 mensen aanwezig. De Nederlandse ambassade was aanwezig, Walter Centeno, de directrice van de middelbare school in El Carmen, comité Cantonal de deporte, heel veel kinderen en families!

Nadat er een officieel praatje is gehouden door onder andere Orlando (bestuurslid), Walter Centeno en de Nederlandse ambassade, kwam het Nederlandse en Costaricaanse volkslied. Daarna  heeft de Nederlandse ambassade de voetbalschool officieel geopend door het lint door te knippen!101_0937

Toen was het tijd voor de wedstrijden. Waar de kinderen al weken naar uitkeken. Er was afgesproken dat ze alleen mee mochten spelen tijdens de wedstrijd als ze zich tijdens de trainingen op zaterdag goed gedroegen. Dus de kinderen waren volop gemotiveerd! Supertrots liepen ze daar met (tijdelijke) tenues over het veld.

Die dag is er ook veel gesproken met de Nederlandse ambassade, de directrice en andere belangstellenden. Heel leuk, interessant en vooral erg nuttig om zo ons netwerk uit te kunnen breiden. De ambassade wilde heel graag contact met ons houden omdat ze het zo’n mooi project vonden. Daarna hebben we van het comité Cantonal de deporte heel veel materialen gekregen voor de voetbalschool! En hebben we zelfs met Nederlandse mensen gesproken die hier in de buurt wonen en ook een bedrijf hebben in stages en promotie. Zij willen ook graag een keer met ons om de tafel zitten om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Voor ons was dit dus een super mooie gelegenheid om ons netwerk hier uit te breiden.101_0928

Verder waren er naast 2 wedstrijden ook veel randactiviteiten. We hadden een zeepbaan, springkussen, voetbaltafels en schminken.

Ook de nieuwe trainer was aanwezig om de teams te begeleiden. Hiermee waren we erg blij. Hij zit sinds ruim 2 weken bij de voetbalschool. Na wat problemen met de vorige trainer is er gelukkig redelijk snel een nieuwe trainer gevonden. Sergio, hij is erg geïnteresseerd en betrokken bij ons project en heeft heel veel zin om te beginnen. Hij is tot nu toe bij alle vergaderingen aanwezig geweest en zegt zelfs voor ons project de voetbalschool Saprissa op! Dus wij als bestuur zijn erg blij met hem.

Nu gaan we weer verder met het voortzetten van de trainingen. Over 2 weken komt de trainer naar ons, hij moest namelijk wel eerst zijn periode bij Saprissa afmaken. We hopen dat we het aantal kinderen op de zaterdagen kunnen blijven voortzetten. Tot nu toe komen er elke zaterdag zo’n 40 kinderen op af. Ook nemen we steeds meer afstand op zaterdag, er is tot nu toe nog wel iemand aanwezig, maar we proberen het steeds meer te laten voortzetten door de trainer en vrijwilligers. Want we willen heel graag zodra wij hier weggaan in juli dat dit project natuurlijk wel wordt voortgezet en dat ook zonder ons de trainingen op zaterdag blijven bestaan! 101_0922

Geplaatst op 14 april 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, sport, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: