Presidente Laura Chinchilla opent nieuwe trein naar Belen

Chinchilla huldigt nieuwe trein naar Belen; dienst begint 04-05-2011

Train to belén inauguration

De nieuwe treinroute van San Jose naar Belen werd vrijdag ingehuldigd . De trein zal niet officieel beginnen tot en met dinsdag. Als de treinlijn begint zal het een heropening zijn van een bestaande spoorlijn die de hoofdstad verbindt met de stad in het zuidwesten van de provincie Heredia. Volgens het ministerie van Openbare Werken en Vervoer (MOPT), is de verwachting de passagiers van San Jose naar Belen te brengen in 35 minuten. In het spitsuur, kan de reistijd tussen de twee locaties liggen tussen de 60-90 minuten.

Voorzitter Laura Chinchilla reed mee op de rit naar Belen uit het westelijke district van San Jose Pavas. Chinchilla  zat kort in de stoel van de machinist en werd geïnstrueerd over hoe de trein telefooncentrale te bedienen. De inhuldiging van de trein brengt een einde aan een drukke week van ceremonies voor de president, die ook een nieuwe Kustwacht station in Puntarenas op donderdag opende en woonde ook enkele inaugurele gebeurtenissen op het nieuwe Nationale Stadion bij, dat 26 maart opende in La Sabana.

Vóór het instappen in de trein, prees Chinchilla haar regering en de geplande bijdrage van de transportsector, waarin ze zei  “dat het de grootste investering in de geschiedenis van het land was.”

“We hebben ongeveer $ 1.3 miljard, dat zal worden geïnvesteerd in logistieke routes die zal ons toelaten om het vervoer te verbeteren op alle rijkswegen.”

Chinchilla zei ook dat in de komende jaren “we een echte systeem van openbaar vervoer zullen hebben. Voor een lange tijd hebben wij eisen (betere infrastructuur),” zei ze. “Het is iets wat  het land verdient.”

De treinen die San Jose verbindt met Belen zullen elke 15 minuten rijden tijdens het spitsuur met een prijs van ¢ 350 (60 cent). De aankoop van de zes  treinen uit Spanje en de bouw van het spoor kost naar schatting 3 miljoen dollar. MOPT verwacht dat 200.000 inwoners de trein zal nemen elke maand.

C.J.S. 

Geplaatst op 5 april 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Joke van Reemst

    zou graag een paar jaar in Costa Rica willen wonen en werken hebben jullie tips,event.adressen of waar ik mijn cv naartoe kan sturen.
    groet Joke

  2. Is er ook werk te vinden in de treinen industrie in costa rica? Ik ben zelf schade expert van treinen in nederland, en vroeg me af of er in costa rica vraag naar kennis over treinen is?

    Hebben jullie ttips, sites, info, of mailadressen waar ik verder mee kan?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: