Cees en Sonja aan de Caribische kust

Het gaat allemaal van een leien dakje met Cees en Sonja ze zijn al helemaal gewend aan het leven in Costa Rica.

Gids nodig? 14 maart 2011
Vanochtend weer vroeg uit de veren want om 6.00 gingen we met een gids in een roeiboot de kleine wateren in de junlge verkennen. De moterboten mogen niet in de kleine wateren daardoor is het heel stil waardoor we veel dieren zagen. We zagen o.a. tukans, spidermonkeys, brulapen, een bijzondere hagedis, veel grote vogels en veel kaaimannen. Bij 1 kaaiman kwamen we heel dicht bij, nog geen meter bij hem vandaag, gelukkig kon Sonja zich achter Cees verschuilen. Het was een hele mooie tocht. Na ons ontbijt lagen we om 11.00 al op het strand, lekker lang in de branding gelegen, daar kunnen we echt geen genoeg van krijgen. Cees is nog even naar de kapper geweest, echt grappig want er kwamen een aantal meisjes stiekem om de hoek kijken en later stonden ze om Cees heen en en moesten veel giebelen, z’n baardje van 1.5 week is er gelukkig ook weer af. ’s Middags gingen we het national park in. We moesten verplicht regenlaarzen aan ivm de slangen! Geen gids gehuurd, Cees die wist de dieren nu zelf wel te vinden. En ja hoor, hij heeft goed werk verricht. Hij heeft gespot: de reuzenwesp (heel gevaarlijk), de 3 teenige luiaard, spidermonkey, brulapen, een slang en een viper (een adder) en dat allemaal binnen een uur. Dus hij is vanaf nu te huur voor 50 euro per uur. Terug zijn we via het strand gelopen en hoopte nog een reuzenschilpad te vinden, het seizoen om ze te spotten is pas eind maart maar we hadden van een tico gehoord dat ze er gisteren 1 gespot hebben van 2.5 meter. Helaas hadden we ze niet gezien, ach je kan niet altijd geluk hebben. s’Avonds weer bij het zelfde restaurantje als gisteren gegeten en we lagen weer vroeg in bed.

Bob Marley dorpje  15 maart 2011

Om 10.00 ging de reis pas weer verder, om 6.00 waren we al weer klaarwakker. Dus rustig ontbeten en om 10.00 uur vertrokken we met een taxiboot naar Moin. Dit was een andere weg dan de heenweg. We vaarden over grote wateren waar we ook veel minidorpjes aan de oevers zagen. Het was een lange zit van 2.5 uur maar wel weer zo mooi. Eenmaal aangekomen in Moin konden we een taxi pakken voor 8 dollar pp naar Limon waar we dan de bus moesten pakken (anderhalf uur) naar Puerto Viejo. Vonden we eigenlijk wel duur en dat zou ons best wat tijd gaan kosten. Uiteindelijk heeft een Tico ons aangeboden om samen met een Spanjaard ons rechtstreeks naar Puerto Viejo te brengen voor 10 dollar pp. Dat was een goed aanbod en een uur later liepen we al in het dorpje rond. We hadden al snel een leuke hostel gevonden. Gelijk het dorpje in en het strand opgelopen   en heerlijk bij een strandtentje gegeten. Nu even aan het internetten, we gaan straks vast nog wel een potje kaarten, we pesten elkaar helemaal gek en misschien nog een leuk reggae-barretje opzoeken.

Nog een paar dagen en dan zijn ze weer terug in Grecia.

C.J.S.

Geplaatst op 16 maart 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, sport, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: