Cees en Sonja te paard

Cees en Sonja  zijn vanuit Monteverde via Lake Arenal weer terecht gekomen in La Fortuna waar ze zijn gaan paardrijden,lees hun eigen verslag.

Cowboys 12 maart 2011

Vandaag ging de reis weer verder. We werden om 8.00 uur opgehaald door een minivan. Weer over onverharde wegen en door de bergen. De reis was behoorlijk hobbelig want Sonja werd zelfs een beetje misselijk. Na 2 uur hobbelen kwamen we aan bij het Arenal lake. Daar staken we met een bootje het meer over. Uiteraard weer veel groen om ons heen en we hadden uitzicht op de vulkaan. We waren al eerder hier geweest maar toen regende het. Vandaag was het droog maar we een beetje bewolk, is het hier bijna altijd. De gozer van ons hostes in Monteverde had ons een hostes aanbevolen. We werden hier afgezet en we hadden een mooie ruime kamer met weer een hele grote douche en het was maar 20 dollar. Hier hebben we gelijk een paardrijtocht geregeld. Zo gemakkelijk hier allemaal.

Na een uur werden we door de hosteseigenaar afgezet bij een ranche. We hadden een eigen cowboy tot onze beschikking. Dit was de eerste keer dat Cees en Sonja gingen paardrijden. We hobbelde rustig de berg op en hadden weer mooi uitzicht. Daarna gingen we in de draf en dat ging ons ook aardig goed af. Sonja had natuurlijk weer een eigenwijs paar en ging uitzichzelf in gallop. Sonja deed het bijna in haar broek, gilde hard en dacht dat ze eraf zou vallen. Dit gebeurde gelukkig niet, ze had beter eerst een lesje bij Patrica kunnen nemen. Uiteindelijk kwamen we aan op de top waar we 2 toekans hebben gespot. Dit zijn mooie kleurrijke vogels. Vanaf de berg liepen we naar beneden waar we onderaan de waterval terecht kwamen. Hier hebben we lekker gezwomen en zagen ook school forellen zwemmen, Sonja is bijna van haar angt voor vissen af. Terug naar boven lopen was behoorlijk zwaar.Na ong. 300 grote treden kwamen we hijgend en zwetend boven aan. Daar ging de rit met de paarden weer verder. Sonja had aangegeven zo rustig mogelijk naar beneden te gaan. De gids heeft de hele weg rustig naast haar gehobbeld en ze had haar paard ook onder controle. Cees nam het laatse stukje een sprint met zijn paard en was al een paar minuten eerder op de ranche. Cees voelde zichzelf ook echt een cowboy. Ze hadden ook nog een mooie tuin met vlinders en kikker. Wij hebben 2 verschillende gifkikkers gezien, rood-blauw kikkertjes en groen-zwart kikkertjes. Het was heel bijzonder om deze mooie kikkertjes te zien. 

s Middags bij een leuke barretje aan de sangria gezeten en uiteindelijk hebben we daar ook lekker gegeten. Dit is echt het vakantiegevoel.Geen verplichtingen en alleen dingen doen waar we zin in hebben. Pura Vida!

Hoop dat ze niet te veel zadelpijn hebben !!!  C.J.S.

Geplaatst op 13 maart 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, sport, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: