Waarom zijn er zoveel babyboomers die met pensioen gaan in Midden-Amerika?

Waarom zijn er zoveel babyboomers die met pensioen gaan in Midden-Amerika? Nicaragua, Costa Rica en Panama zijn klaar voor gepensioneerden uit Amerika.

In een recente US News and World Report artikel over de “World’s Top Pensioen Havens voor 2011,” Nicaragua is nu gerangschikt als de nummer 1 buitenlandse bestemming in de wereld in de “super betaalbare categorie,” terwijl Panama de nummer 1 is in de “matig geprijsd” categorie.

Voor degenen die een tropische gevoel willen hebben, Costa Rica blijft een eeuwige favoriet. Met een veerkrachtige reputatie als een veilig en democratisch land, heeft Costa Rica buitenlandse expats tientallen jaren langer weten te lokken dan Nicaragua en Panama, en heeft nu een buitenlandse gemeenschap met diepe wortels en een voelbare aanwezigheid.De VS, met zijn dure gezondheidszorg, slumpen vastgoedmarkt, negen-tot-vijf-blur en constante terreur-alertheid, is uitgegroeid tot een minder leuke plek om te wonen voor veel mensen. En met de voorschotten van breedband internet, hebben veel expats komen te beseffen dat de rest van de wereld niet zo,n groote en mysterieuse plaats is als ze ooit dachten.

Dit geldt vooral nu dat grootouders meer met een computer kunnen omgaan, zelfs als ze nog pikken op het toetsenbord alsof het hun eerste keer is dat ze een computer zien.

Midden-Amerika luchtvaartmaatschappijen maken connectiviteit met de VS  ook relatief eenvoudig voor mensen die ten noorden van hun wonen,vooral voor mensen die in Costa Rica en Panama wonen, die beide zijn regionale hubs.Hetgeen hetzelfde is als in Europa met Spanje en de omliggende landen.

“Als we 100.000 nieuwe gepensioneerden in een klein land als dit zouden kunnen herbergen, het zou enorm zijn,”met de opmerking dat Costa Rica, ondanks zijn gevorderde “gringoification,” al ergens tussen de 25.000 tot 50.000 Noord-Amerikaanen op het moment herbergt.

Met de toekomst eveneens onzeker op vrijwel alle breedtegraden, kan je net zo goed in dat prachtige, tropische en vriendelijk Costa Rica de rest van je leven wonen.

C.J.S.

Geplaatst op 25 februari 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: