Eerste dag regen voor Annemieke in Costa Rica

Gisteren zijn we om 08.00 vertrokken op weg naar Guayabo Park alles leek erop dat het weer een mooie dag zou worden.Via San Jose,Cartago en Paraiso naar park gereden.Hoe dichter we bij het park kwamen hoe meer wolken overdreven.De laatse 3 kilometer is een overharde weg en het begon langzaam te regenen,niet de echte regen maar van die miezer regen.Aangekomen bij het park  gauw nog even een poncho geregeld en het park door.Het is wel een heel interesant park alleen de regen speelde ons parten  

Hier nog wat informatie over het park

 

Nationaal monument Guayabo

 Deze pre-Columbiaanse nederzetting, de belangrijkste archeologische vindplaats van het land, ligt 20 km ten noorden van Turrialba op de uitlopers van de vulkaan met dezelfde naam. Delen van deze vindplaats (ongeveer 10 % van het totale gebied) zijn met zorg blootgelegd. Door het park zijn goed begaanbare paden aangelegd, die u een blik geven op de erfenis uit een ver verleden. De ronde heuvels , wegen, muren aquaducten, graftomben en petrogliefen (in stukken steen uitgehouwde tekeningen) geven een beeld van een ontwikkelde  nederzetting. Ogravingen van aardewerk, goud, jade en halfedelstenen getuigen van de culturele en religieuze betekenis van de plaats. Vermoedelijk hebben hier mensen gewoond van 500 v.Cr. tot 1400 n. Cr. Hoewel het bekend is dat Guayabo zijn bloeitijd had tussen 300 en 800 n.Cr. blijft het een raadsel waarom het voor de Spaanse verovering ontvolkt raakte. Van veel van de blootgelegde petrogliefen heeft men de betekenis niet kunnen achterhalen. Bij de bouwtechnieken zijn zowel Zuid-Amerikaanse als Meso-Amerikaanse invloeden te vinden. Vast staat dat Guayabo werd bestuurd door een opperhoofd, die zowel politieke als religieuze macht had over een groot gebied en dat de bewoners meesters waren in een groot aantal ambachten.

Na dat we nog een sanitaire stop hebben gemaakt zijn we op weg gegaan naar de Orosi Vallei wat heel mooi is en veel interresante plaatsen heeft.Allereerst naar de ruines  

van Ujarres.  De ruïnes van één van de oudste kerken in Costa Rica bevinden zich in Ujarrás, een dorpje gelegen ten Zuidoosten van Cartago, wat verlaten moest worden in 1833 door overstromingen. De Ujarrás Kerk, gebouwd in de periode van 1681 tot 1693, werd door een aardbeving verwoest, ongeveer 100 jaar later. Tegenwoordig zijn de ruïnes die de aardbeving overleefd hebben bedekt met Spaans mos en gelegen in een prachtige tropische tuin die bewonderd kan worden als onderdeel van het bezoek aan de weldadige Orosi Vallei. Het gebied is tot Nationaal Monument verklaard in 1920.

Toen een lekkere maaltijd gehad vlakbij de ruines om vervolgens naar de Cachi dam te rijden en daar nog een paar mooie foto’s genomen van de vallei.  Het was tijd om huiwaarts te keren en om het Cachi meer gereden via Orosi waar nog een mooi kerkje staat  via Cartago,San Jose weer terug te keren naar Grecia.We hebben een lange dag gehad en zo’n 300km gereden maar het was weer de moeite waard jammer van het weer maar ja morgen schijnt de zon weer.Als het goed is gaan Annemieke en Rosemary dinsdag gezellig een dagje winkelen met zijn tweeen in San Jose vandaag is het een rustdag misschien vanmiddag nog even op pad maar dat weten we nog niet we houden jullie op de hoogte.

C.J.S.

 

Geplaatst op 14 februari 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Dieren, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: