Nederlanders in Costa Rica

Ben van de week even op bezoek geweest bij enkele Nederlanders in Costa Rica en heb een paar leuke en goede gesprekken gehad over het wel en wee hier in Costa Rica,vandaar dat ik weinig nieuwe berichten heb geplaatst van de week.

Ben eerst bij Peter Hoffman zijn vrouw Flor en dochter Asley die een B&B hebben  http://www.dospalmascr.com/ op 2 lokatie’s een vlakbij het vliegveld en in La Garita.Hebben gezellig zitten praten over van alles en nog wat gezellig lekker Nederlands.

Gisteren zijn we bij Jan en zijn vrouw Rosita die El Colibri bezitten geweest een leuk klein B&B http://www.elcolibri47.com/Homenl.html Als je echt iets wilt zien van Costa Rica dan ga je met Jan op stap die weet echt alles en ook de verborgen plaatsen weet hij te vinden.Geweldige fotograaf is ie ook nog eens,echt de moeite waard om een paar dagen met hem op stap te gaan.

Ook van de week even via de telefoon gesproken met Peter en Marja van de Cacatua lodge in het zuiden van Costa Rica bij Uvita  http://www.cacatualodge.com waar je heerlijk kunt vertoeven.Zal ze binnenkort op zoeken en persoonlijk kennis maken dat is beter dan per telefoon.

We hebben een beetje over het leven in Costa Rica gesproken en over alles en nog wat.Wat ik wel heb mee gekregen is dat de mensen die hier in Costa Rica willen en reeds wonen het er wel over eens zijn dat het eerste wat men moet leren is de taal.Er zijn hier vele buitenlanders die zich niet een beetje meester maken van de taal en als je hier wilt wonen dan heb je die toch nodig om je sociale contacten op te bouwen.Wat ik dus hoor en zie is dat velen die de taal niet spreken zich na een bepaalde periode niet meer thuis voelen en beginnen te klagen over van alles en nog wat en meestal weer terug keren naar hun land.Het voordeel wat wij dus hebben is dat wij getrouwd zijn met een Costa Ricaan en dus een band hebben met het land en de taal.Heb hier nog veel meer Nederlanders ontmoet, in Grecia wonen er verschillende en de meeste ken ik ook.Deze spreken allemaal de taal en hebben wel op de een of andere manier een band met een Costa Ricaanse familie,is het niet dat men getrouwd is met een Costa Ricaan dan wel een zoon of dochter die getrouwd is met een Costa Ricaan.Ook zijn hier Nederlanders die hier voor 5 tot 6 maanden van het jaar komen maar die spreken ook de taal en vinden het hier geweldig.Heb zelfs een jong Nederlands gezin hier gesproken met 2 kleine kinderen die het hier naar hun zin hebben,al met al Nederlanders als jullie hier willen wonen en blijven leer Spaans.Voor de rest het klimaat is natuurlijk geweldig en elk land heeft zijn problemen en men moet niet vergeten dat dit een derde wereld land is al is Costa Rica wel een van de betere en stabielste landen in centraal en Zuid Amerika en goed op weg.

C.J.S.

Advertenties

Geplaatst op 4 februari 2011, in Bezoek aan Costa Rica, Costa Rica, Informatie, landen, Natuur, nieuws, reizen, vakantie. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. heb ook in hotel dos palmas geslapen, na een lange vlucht was t super om opgehaald te worden door t hotel.

  binnen 10 min zaten we al aan een drankje.
  en een tosti haha.
  en heerlijk dat je nog even “nederlands” kan praten 😀

  als ik er weer slaap neem ik een pot pasta mee voor ze !!!!
  ze missen t zo…

  • Het is een goed begin om eerst met een Nederlander te kunnen praten die de weg weet hier in Costa Rica.En voor een pot pasta of een stukje kaas doen ze veel,ze missen het hier.

 2. Lambertus Seegers

  Een Engelse vriend van mij dien woont in Costa Rica, zou graag van woining ruilen (SWAP) met iemand uit Nederland.
  Is daar interesse voor?

  Locatie Colon
  Zona: Escazu / Santa Ana
  Huis met 10 kamers
  Badkamers 10
  Huis van 9,300 ft2 (865 m2)
  Plot van 1.7 acres (7,000 m2)

  Bedankt voor iedere reaktie.

  Lambertus Seegers
  l.seegers@rusticportal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: